Élet a Türbe árnyékában

A film Szulejmán szultán Szigetvár melletti álló egykori zarándokvárosába, a türbekomplexum alapításának körülményeibe, működésébe, a lakók egykori életébe és a település pusztulásába enged bepillantást. A dokumentumfilmben azok a kutatók szólalnak meg, akik részt vettek a türbe és a többi épület beazonosításában és feltárásában.

Online idegenvezetés – Szigetvár

A 2020-as Közösségek Hetén a Covid19-korlátozások miatt nem volt lehetőségünk fogadni vendégeinket, így kicsit rendhagyó módon, egy online idegenvezetést készítettünk, mely a kanapéról is megtekinthető. Természetesen nem pótolja a “valódit”, így ha tehetik, mindenképpen vegyenek részt tárlatvezetésünkön, ha városunkban járnak.

Zrínyi napok

Az év legnívósabb és legnagyobb tömeget vonzó rendezvénye Szigetváron a Zrínyi Napok, mely minden év szeptemberében kerül megrendezésre és a város több pontján párhuzamosan zajlanak programjai. E kis bemutatkozó videó ezen napok pillanataiból csempész párat, hogy megmutassa a rendezvény volumenét az érdeklődöknek.

Szigetvár

Ez a videó nem kizárólag a Várról szól, de 100%-ban a Szigetvárhoz tartozó értékeket hivatott bemutatni. Ezeken felül természetesen rengeteg részlet van, mely 1-1 épülethez köthető, de talán betekintést nyújt a Szigetvárra készülő utazóknak, hogy milyen színes, barátságos és értékekkel teli Szigetvár, a mi kisvárosunk! 

Hamupipőke táncelőadás

13 perc könnyed kikapcsolódásra invitálnánk az érdeklődőket, melynek keretein belül a Hamupipőkét láthatjuk a Kapronczai AMI szigetvári moderntáncosai előadásában.

További videókért látogasson el Youtube csatornánkra és iratkozzon fel, hisz a múlt naoról napra változhat. Ne maradjon le róla!

Youtube csatornánk