I. Nemzeti Emlékezetpedagógiai Konferencia – Kerekasztal-beszélgetés: A hon védelmében

“De szablyám élivel” – 16. századi fegyverek hatásbemutatója

Török Varázs délután – Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021.

 

Fényjelenség Szulejmán szultán dzsámijában

Hatásbemutató előzetes

A Zrínyi Napok keretein belül a Szigetvári Zrínyi Vár szeptember 11-én 17 óra 15 perckor egy 16. századi fegyveres hatásbemutatót tart a Vár udvarán.

2021 – vitézi versek, török dallamok a XVI. századból – Dzsámi

2021 – Nemzeti Emlékhelyek Napja a Szigetvári Zrínyi Várban

Összefoglaló

 

 

Élő történetek, élő történelem – Velünk!

 

5. rész Látomás Kereszt

Élő történetek, élő történelem – Velünk!

 

4. rész Karavánszeráj (Török ház)

Élő történetek, élő történelem – Velünk!

 

3. rész Karavánszeráj (Török ház)

Élő történetek, élő történelem – Velünk!

 

2. rész Civitas Invicta emlékmű

Élő történetek, élő történelem – Velünk!

Szigetvári Zrínyi Vár 1. rész

Tisztelgés a hősök előtt

 A Szigetvári Vár Várkapitánya és hagyományőrzői ünnepélyes tiszteletadása március 15-e alkalmából.

Online idegenvezetés – Szigetvár

A 2020-as Közösségek Hetén a Covid19-korlátozások miatt nem volt lehetőségünk fogadni vendégeinket, így kicsit rendhagyó módon, egy online idegenvezetést készítettünk, mely a kanapéról is megtekinthető. Természetesen nem pótolja a “valódit”, így ha tehetik, mindenképpen vegyenek részt tárlatvezetésünkön, ha városunkban járnak.

Zrínyi napok

Az év legnívósabb és legnagyobb tömeget vonzó rendezvénye Szigetváron a Zrínyi Napok, mely minden év szeptemberében kerül megrendezésre és a város több pontján párhuzamosan zajlanak programjai. E kis bemutatkozó videó ezen napok pillanataiból csempész párat, hogy megmutassa a rendezvény volumenét az érdeklődöknek.

Szigetvár

Ez a videó nem kizárólag a Várról szól, de 100%-ban a Szigetvárhoz tartozó értékeket hivatott bemutatni. Ezeken felül természetesen rengeteg részlet van, mely 1-1 épülethez köthető, de talán betekintést nyújt a Szigetvárra készülő utazóknak, hogy milyen színes, barátságos és értékekkel teli Szigetvár, a mi kisvárosunk! 

Élet a Türbe árnyékában

A film Szulejmán szultán Szigetvár melletti álló egykori zarándokvárosába, a türbekomplexum alapításának körülményeibe, működésébe, a lakók egykori életébe és a település pusztulásába enged bepillantást. A dokumentumfilmben azok a kutatók szólalnak meg, akik részt vettek a türbe és a többi épület beazonosításában és feltárásában.

Hamupipőke táncelőadás

13 perc könnyed kikapcsolódásra invitálnánk az érdeklődőket, melynek keretein belül a Hamupipőkét láthatjuk a Kapronczai AMI szigetvári moderntáncosai előadásában.

További videókért látogasson el Youtube csatornánkra és iratkozzon fel, hisz a múlt napról napra változhat. Ne maradjon le róla!

Youtube csatornánk